Wednesday, June 30, 2004

Om redenen van psychologische aard?

Wel wat afgereisd deze dagen. Vanmiddag was ik bij de Wageningen University and Research Center. Vroeger heette het gewoon Landbouw Hogeschool Wageningen, maar dat klonk teveel als School voor Slimme Boerenpummels.

Ik zat daar in de bibliotheek wat te snuffelen en kwam de volgende briefwisseling tegen.

Minister van Financiën (Witteveen) aan Minister van Economische Zaken (Andriessen), 4 maart 1964.

“ ...Ik refereer aan de op 10 januari jl. op ambtelijk niveau gehouden oriënterende bespreking met vertegenwoordigers van de Industriële Adviesraad voor Suriname en de Nederlandse Antillen over de kwestie der investeringsgaranties voor Nederlandse bedrijven die in Suriname of de Nederlandse Antillen een industrie of bedrijf zouden willen vestigen...

Hoewel op grond van de oriënterende bespreking niet mag worden verwacht dat het verlenen van garanties door de Staat een direkt nuttig effekt zal hebben voor Suriname of de Nederlandse Antillen, waren wij het er toch over eens dat, al was het alleen maar om redenen van psychologische aard, de Nederlandse regering moeilijk geheel afwijzend kan blijven staan tegenover een desbetreffend verzoek van Suriname en de Nederlandse Antillen.”

Kiko a kambia den e kuarenta añanan ku a pasa?

Bron: Nederlandse Samenwerking, Bronnenuitgave, deel 2, 1964-1967. Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, Den Haag 2003.

2 comments:

Anonymous Anonymous a bisa...

Kiko NO a kambia : pensamentu di hende.

1:16 PM  
Anonymous Anonymous a bisa...

Beste roylearning ,

Ik wilde vragen of er iemand ervaringen heeft met geldlening van Afab.
Ik ben namelijk op zoek naar geldlening en zie ze overal staan.

Met vriendelijke groet,
Albert H Haanstra.

3:37 AM  

Post a Comment

<< Home