Sunday, February 05, 2006

Konosé bo Isla 2006-02: Staatkundige Structuur

De discussies in de Nederlandse Antillen en in Nederland staan in het licht van de toekomstige staatkundige structuur van de eilanden van de Nederlandse Antillen. Minister van Koninkrijksrelaties Alexander Pechtold (D66) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer: ‘Sinds Aruba in 1986 zijn status aparte verkreeg hebben zich internationale ontwikkelingen voorgedaan die rechtvaardigen een andere invulling van de Landsstatus voor Curaçao en St. Maarten te overwegen. Met name denk ik dan aan de ontwikkelingen op het gebied van terrorisme, grensoverschrijdende criminaliteit, als ook adequaat financieel toezicht op het niveau van het Koninkrijk. De status aparte wordt op maat gesneden en aangepast aan de geest van de tijd en de specifieke omstandigheden van het betrokken eilandgebied.’

Het streven naar een aparte status van Aruba in het Koninkrijk door wijlen Betico Croes, viel toentertijd op Curaçao niet in goede aarde. Een bekende Curaçaoënaar was toen van mening dat er niets zou overblijven van de Nederlandse Antillen na het vertrek van Aruba. Hij deed toen de uitspraak: ‘zes minus één is gelijk aan nul’.

Vraag: Wat is de naam van die bekende Curaçaoënaar?

Sluitingsdatum: zondag 26 februari 2006

Prijs: een cadeaubon van Candy Barrel.

Sponsor: Datelnet n.v.

(Het inzenden van het antwoord op de prijsvraag gebeurt via e-mail:

revers@cura.net

of door een reply op de door U ontvangen mail van Learnforfun. De winnaar wordt door loting bepaald uit de goede inzendingen.)